Polykemi Inc

Polykemi Inc är ett helägt dotterbolag till Polykemi AB och har sedan 2013 levererat kundanpassade compounds till kunder i Nordamerika.

Polykemi Inc grundades i Delaware 2013 och är ett helägt dotterbolag till Polykemi AB, företaget fungerar som ett försäljningsbolag på den Nordamerikanska marknaden och ombesörjer kunder i USA, Mexiko och Kanada.

Tanken med Polykemi Inc är att kunna leverera samma högklassiga compounds i Nordamerika som vi gör från Sverige och Kunshan, Kina. Detta gör vi med hjälp av våra produktionspartner Omni Plastics, baserat på recepturer framtagna och utvecklade på Polykemi AB. De compounds från Polykemi Inc håller samma höga standard som de från våra andra dotterbolag. Detta gör vi genom att använda likadana eller motsvarande råvaror på alla produktionsorter.

En lokal leverantör

Polykemi försöker vara där kunden är och så är fallet även i USA. Med lokal produktion och lokal sourcing av material undviker vi onödiga transporter och därmed gör vi vårt bästa för att inte påverka miljön i onödan. Att vara där kunderna är, är viktigt för att vi ska kunna vara så flexibla som möjligt både när det gäller leveranstider och leveranser av våra compounds. Polykemi Incs mål är att vara bryggan på den Nordamerikanska marknaden för att kunna leverera våra högkvalitativa compounds till kunder med global produktion. Visionen är att bli lösningsfinnaren på den Nordamerikanska marknaden genom att ha lokal produktion men även genom vår agent Resinal De Mexico som försörjer Mexiko med Polykemi compounds.

Våra compounds i Nordamerika är producerade i Evansville, Indiana hos Omni Plastics. Valet för samarbetspartner föll väldigt enkelt på Omni Plastics då vi lyckades hitta ett företag med samma tankesätt och kundbemötande som oss. Genom vår partner kan Polykemi Inc sälja samma stora urval av produkter även i Nordamerika. Med erfarenhet från bland annat bilindustrin är vi vana vid färgmatchningar och tuffa färgkrav, detta kan även utföras i USA. I vår portfolio ingår compounds baserat på material som förstärkt Polypropen (SCANCOMP i Nordamerika), Polyamid (SCANAMID6 & SCANAMID 66), ABS (POLYabs) och diverse blender så som PC/ABS (POLYblend), PC/ASA (SCANBLEND), PC/PBT (POLYlux).